Gode Grunde Til At Købe En Espressomaskine

0
5639

Skal du købe en espressomaskine eller skal du ikke? Det er det helt store spørgsmål, som kun du selv kan svare på. I denne artikel giver vi dig nogle gode grunde til, at købe din egen espressomaskine. Derudover kan du også læse om hvilke maskiner, som er de bedste på markedet, og hvorfor de hver især er så populære.

Om du skal købe en espressomaskine eller ej, er ofte til store overvejelser for mange, da de ofte er en forholdsvis stor investering for mange. Hvis du er en af dem som står lige på vippen til, at købe en maskine, så skal du i hvert fald ikke mange grunde til at købe den. Derfor har vi her samlet nogle grunde, som du kan bruge til at overbevise dig selv, eller måske din samlevende.

Grunde til at købe en espressomaskine

Aldrig mere dårlig kaffe: En god kop kaffe er ofte den bedste måde at starte dagen på for mange mennesker. I stedet for at starte dagen med en kop kaffe, som måske ikke er af den bedste kvalitet, så vil det i stedet være oplagt at kaffen er af topkvalitet, nu når du skal drikke det næsten hver morgen.

Smagen: Hvis du skal lave en god kap kaffe med en gammeldags maskine, så kræver det en seriøs viden om dette, hvis kaffen bare skal blive nogenlunde god. Hvis du laver kaffen på en gammeldags maskine, så blev den måske rigtig god, men næste dag kan du slet ikke få den samme gode smag, og du har slet ikke lyst til at drikke espressoen. Hvad gjorde du galt? Var det bønnerne? Var det for meget eller for lidt vand? Og du kan være ligeglad hvis du køber en moderne espressomaskine. Med en ny espressomaskine er alt nemlig indstillet for dig, så du får præcis den rigtige smag hver gang. Det eneste du typisk skal bekymre dig om er, at finde nogle kaffebønner som du godt kan lide.

Produktivitet: Videnskab har før bevist at kaffe kan øge ens produktivitet. Et studie som for nylig blev foretaget blandt virksomheder, viste at hele 89% af de ansatte tror på, at en kop kaffe kan forbedre hele deres arbejdsdag. Men det er ikke kun den ekstra energi. Det gør dig også friskere og mere vågen pga. koffeinen, du kender det sikkert allerede selv, hvis du har drukket meget kaffe inden du skal sove. Så kan det være meget svært at falde i søvn med det samme. Er du stadig ikke overbevist om, at du skal have en espressomaskine, så kan du læse mere om fordelene ved kaffe, hos Harvard som har flere studier indenfor emnet.

Nemhed: Nogen gange er det træls at skulle til at brygge en helt kande kaffe på din moccamaster, specielt her kommer espressomaskinen til sin fulde ret. I stedet for at lave en hel kande, så kan du nemlig nøjes med at lave en enkelt kop, som er det eneste du måske har brug for tidligt om morgenen. Udover at du kan nøjes med at lave en enkelt kop, så kan du lave den med et enkelt tryk på en knap og vupti, så er den færdig efter få sekunder. Det er meget svært at se hvordan det kan blive nemmere end dette at lave kaffe.

Billigere end baren: Du har måske din daglige rutine på vej til arbejdet, hvor du lige smutter ind forbi den lokale kaffebar, og køber en stor latte til 55 kr. Prøv at gange dette op med bare en måned, så har du lige pludselig en meget stor udgift på kaffe. I stedet for at købe den dyre kaffe, så vil en espressomaskine være langt billigere i den lange ende. Lad os eksempelvis sige, at du køber en espressomaskine til 6000 kr. Hvis vi herefter antager at du købte en kaffe til 55 kr. hver dag og stopper med dette, så vil espressomaskinen have tjent sig hjem på lidt over 3 måneder (109 dage).

Eksperimenter: Er du typen som altid elsker at prøve noget nyt og hurtigt bliver træt at det gamle, så vil du helt sikkert kunne nikke genkendende til dette punkt. Med en espressomaskine kan du nemlig eksperimentere, med alle mulige former for espresso. Har du eksempelvis smagt en macchiato, mocha eller americano? Alle disse former for espresso får du mulighed for at eksperimentere med at lave. Og hvem ved, måske finder du dig en helt ny yndlings kaffe.

Underhold gæsterne: Efter gæsterne har været på besøg til aftensmad er der altid nogen som ønsker kaffe til desserten. Er der noget sejere end at stå og lave kaffe ved din helt egen espressomaskine, imens du taler med gæster, som hjælper med at sætte opvasken ned. Dine gæster vil med det samme glæde sig til den gode kop kaffe, og det vil helt sikkert også være noget som de sætter pris på, i stedet for en kedelig filterkaffe.

Hvilke espressomaskine skal jeg købe?

Espressomaskiner med aftagelig bryggegruppe.

Okay, du har endelig besluttet dig for hvilken espressomaskine du skal købe.. men der er mange modeller på markedet, og nu har du for alvor svært ved at beslutte dig. De variere meget i pris og har mange forskellige funktioner. Det er en svær opgave, så derfor kan du her læse nærmere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge en maskine som passer til dine behov.

Alt i alt kommer det i sidste ende an på hvor meget du “går op i kaffen”. Hvis du er typen som elsker at kværne dit eget kaffe, så vil en semi-automatisk espressomaskine være perfekt, men hvis du er typen som skal have det så nemt som muligt, så er en fuld-automatisk maskine oplagt.

Alle espressomaskiner kræver en smule vedligeholdelse herunder fjernelse af kværnede kaffebønner, tømme brugte kapsler, rengøre drypbakken, udskiftning af vandbeholderen osv. Nogle maskiner har en aftageligt bryggegruppe, som er let at åbne og rengøre. Andre maskiner har en indbygget bryggegruppe, som er designet til at rengøre sig selv, hvilket er det de fleste foretrækker. Hvis du er typen som kan lide at være hands-on, så gå efter en espressomaskine med aftagelig bryggegruppe. Hvis du foretrækker at gå efter en maskine som kan rengøre sig selv, så vær opmærksom på, at du muligvis skal betale for et service, hvis der er noget som pludselig ikke virker, eller som er gået i stykker.

Hvis du vælger en espressomaskine som har aftagelig bryggegruppe, så er en anden ting du skal være opmærksom på, antallet af det bar pres som maskinen kan brygge med. Bar presset kan i høj grad være med til at bestemme hvordan kaffen kommer til at smage, når maskinen skal udvinde smage fra bønnerne. Vælg gerne en maskine som har et bar pres på 9 eller derover

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here