Fordele og ulemper ved IT-outsourcing

Der er vist ingen, der er i tvivl om, at IT er vigtig for langt de fleste virksomheder i dag. I mange virksomheder er der simpelthen ingen virksomhed uden IT. Det er derfor noget, der altid skal spille, men det er ikke altid, at man har ressourcerne i virksomheden til at håndtere det. Mange vælger derfor at outsource IT’en til en IT-firma. I denne artikel har vi fokus på fordele og ulemper ved IT-outsourcing, så du kan blive klogere på, om IT-outsourcing er den rette løsning for din virksomhed.

Fordele

Der er generelt mange fordele ved at outsource sin IT til en pålidelig IT-samarbejdspartner – og i takt med at IT-verdenen udvikler sig og bliver mere kompleks, bliver fordelene faktisk også flere og flere:

Fast lav månedlig omkostning

IT-support kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når man betaler time for time – eller hvis man skal punge ud for en ny medarbejder til IT-drift i virksomheden. Med IT-outsourcing betaler man en fast lav månedlig ydelse og får så hjælp, når man har brug for den og til lige netop det, man har brug for hjælp til. Der er ingen uforudsete udgifter.

Opdateret software

Med IT-outsourcing arbejder alle altid på det nyeste software. Hvis der kommer en ny version af et program, som anvendes i virksomheden, vil det altid blive fuldt opdateret – selvfølgelig uden for arbejdstiden, så der ikke opstår spildtid for medarbejderne.

Sikkerhed

Sikkerheden er i højsædet ved IT-firmaerne – og du kan derfor vide dig sikker med al din data, når du outsourcer din IT til et professionelt IT-firma. Du skal ikke være bange for at hjerne stormflod, indbrud eller brand ødelægger dine data, og du skal ikke selv være sikkerhedsvagt.

24 timers support

Med IT-outsourcing følger 24 timers IT-support. Det betyder, at du altid kan ringe til IT-firmaet og få hjælp med det samme, uanset hvornår der opstår et problem. Det gælder også i weekenden og på helligdage. Du skal altså ikke vente til mandag morgen med at få hjælp.

Ulemper

IT-outsourcing er en god idé for mange, men ikke for alle. Der er nemlig nogle enkelte ulemper ved IT-outsourcing:

(u)troværdig hostingpartner

Hvis din hostingpartner ikke har styr på hverken drift, sikkerhed og support, bliver det hurtigt en ulempe af outsource sin IT. Det handler derfor om at vælge den helt rigtige IT-partner, som du har fuld tiltro til. Vi kan her anbefale Sydjysk Data i Kolding, som tilbyder gode skræddersyede løsninger til både små og mellemstore virksomheder.

Økonomi

Som lille eller mellemstor virksomhed, er det ikke altid, at det kan betale sig at have en dedikeret IT-tekniker ansat til at tage sig af driften af IT’en. Man bør dog altid som virksomhed få regnet ud, om det kan betale sig eller ej. Hvis det ikke kan, så kan IT-outsourcing være en bedre (og billigere) løsning.

About the author