Hvor lang en løbetid skal jeg vælge på mit lån?

Når du skal i gang med at låne penge, har du flere steder mulighed for selv at vælge løbetidens længde på dit lån. Men hvad skal du så vælge, når det kommer til stykket? Skal du vælge en lang løbetid eller en kort løbetid på dit lån? Der er fordele og ulemper ved begge dele, og her prøver vi at gøre dig lidt klogere på, hvad du skal tænke over, når det kommer til at vælge løbetid på dit lån. Hos enkelte udbydere er der en fast løbetid på lånet, så der har du ikke selv noget at skulle have sagt.

Hvis du selv har mulighed for at vælge løbetid på dit lån, kan du som regel vælge imellem en lang eller kort løbetid. Fordelene ved en kort løbetid på dit lån er, at du hurtigere bliver gældfri. Du skal ikke kæmpe med dit lån i lang tid, og du har det hurtigt ude af verden igen. Derudover slipper du også for at betale mange penge i renter, da der ikke er nær så lang tid til at få skrevet renter på lånet. En af ulemperne er på den anden side, at du får en højere månedlig ydelse, hvilket kan sætte dig hårdere i det hver måned.

Vælger du en lang løbetid på dit lån, er fordelen at du får en markant lavere månedlig ydelse. På den måde kan du have nemmere ved at få dit månedlige budget til at køre rundt, og du bemærker måske slet ikke, at du betaler af på dit lån hver måned, fordi ydelsen er så lav. Dog vil lånet blive dyrere, fordi der er flere måneder, hvor der kan tilskrives renter. Derfor er der altså fordele og ulemper ved både en lang og kort løbetid på et lån. Så det er op til dig selv at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

About the author