Guide: Køb af nyt spisebord

Spisebordet er et af de møbler som er allervigtigst i hjemmet. Det er her meget af tiden med familien bliver tilbragt og det er her gode stunder med gæster bliver nydt. Det er derfor essentielt at have et spisebord som indfrier de krav, som du har til et bord der bliver brugt meget. Det skal bl.a. have den rigtige størrelse, have de rette egenskaber, have et flot designs og meget andet. Her i artiklen vil vi gøre dig klogere på nogle af de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på, hvis du er i markedet efter et nyt spisebord.

 

Den rigtige størrelse

Det er selvfølgelig vigtigt at du sørger for at du køber dit nye spisebord i den helt rigtige størrelse. Dette er især gældende hvis du tænker at skifte fra et almindeligt spisebord til et rundt spisebord. Det runde spisebord er sværere at vurdere, da man sidder helt anderledes end normalt. Eftersom man sidder placeret hele vejene rundt om bordet, så er der nogle andre krav til, hvor meget af rummet der bruges. Ligemeget hvilken form for spisebord du påtænker at købe, så husk at mål op og herefter mål op endnu engang for at være helt sikker.

 

Det rette design kombineret med din indretning

Et andet meget vigtigt parameter er selve designet og farven på spisebordet. Der er ingen der gider at have et spisebord i eksempelvis lyserødt, hvis du i din øvrige indretning kører en stram nordisk indretningsstil. Det gælder derfor om at finde det helt rette design til spisebordet, der passer til dine andre møbler. Har du en boheme stil, så vil et let spisebord passe godt ind. Har du en vintage stil, så vil et antik spisebord måske passe godt ind. Der findes heldigvis spiseborde i et hav af forskellige designs, så det bør være mere end muligt at finde et som passer ind hos dig.

 

Hvilke materialer findes der?

Der findes spiseborde i træ, der findes spisebord i finer, der findes spiseborde i metal og der findes spiseborde i plastik. Hvilket materiale spisebordet er lavet i, hænger meget sammen med designet, som vi lige har været inde på, men materialet har også noget at sige om den evt. holdbarhed på spisebordet. Hvis du eksempelvis skal bruge et spisebord som skal kunne tåle alt, så skal du overveje et som har en praktisk overflade – dette kunne eksempelvis være linoleum.

 

Hvilke egenskaber skal jeg være opmærksom på?

Det er ikke fordi at et spisebord har mange egenskaber, så når vi nævner dette som et punkt, så handler det mest fordi der alligevel er et par egenskaber, som nogle finder relevante når de skal købe et nyt spisebord. Det første punkt handler om muligheden for at kunne gøre bordet større. Der er mange mennesker som ønsker at have spisebordet i en mindre størrelse i dagligdagen og derudover have muligheden for at gøre det større, når der kommer gæster på besøg.

 

Det andet punkt handler om at kunne pakke spisebordet væk. Nogle spiseborde har mulighed for at kunne “klappes sammen”, så det næsten ikke fylder noget. Det kan være relevant hvis man bor i en meget lille lejlighed, eller hvis man bruger et andet bord til at spise ved i dagligdagen. 

 

Et spisebord er bestemt ikke et hurtigt køb. Det er et overvejelseskøb hvor du skal være helt sikker på, at du køber det rigtige bord, som du kan have i de næste mange år fremadrettet. Hvis du er begyndt at kigge efter et nyt spisebord, men stadig ikke har besluttet dig endnu, så anbefaler vi at du kigger forbi Trendyfour og ser deres udvalg af spiseborde.

About the author